285. Återhämtning med BALSAM-metoden. Bli en bättre behandlare med
Lena Olsson-Lalor

I det här avsnittet berättar Lena Olsson-Lalor om BALSAM-metoden. En guide till återhämtning som kan användas både av dig som hjälpare och i samarbete med den du hjälper.

Lena Olsson-Lalor Fil.Mag. Klin. Psyk. Leg.psykoterapeut. Leg. Hälso- och sjukvårdskurator. Handledare och lärare i psykoterapi, KBT samt författare.

I avsnittet:

Upptäck BALSAM-metoden, en beprövad strategi som hjälper dig att inte bara hantera, utan också att omfamna stressen i ditt liv.

Genom praktiska övningar och en unik planeringskalender tar du konkreta steg mot ett mer balanserat och harmoniskt liv.

Boken, Slut fred med stressen: din guide till återhämtning i en stressad vardag, guidar dig genom processen att förstå stressens påverkan på din kropp, dina tankar, känslor och beteenden samt visar hur du kan förvandla stress från en fiende till en allierad.

Slut fred med stressen är en resa mot självkännedom, förståelse och verklig förändring. Oavsett om du kämpar med vardagsstress eller mer djupgående utmaningar, är denna bok din följeslagare mot ett lugnare och mer tillfredsställande liv. 

Boken speglar strukturen i en KBT-behandling, vilket gör den till ett värdefullt verktyg i samarbete med en professionell behandlare.

BALSAM står för:

B – Basbehov (hygien, äta, sova, fysisk aktivitet)

A – Acceptans

L – Lustfyllda aktiviteter

S – Självmedkänsla

A – Avspänning och avslappning

M – Medveten närvaro

Vill du ha nyhetsbrev från oss?

Vi delar med oss av tips, råd och information om vår podd och kommande utbildningar. Nyhetsbrevet kommer varje vecka.