84. Bra att veta för dig som möter patienter som självskadar Del 1. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst Sofia Lannér-Dybäck

Visste du att patienter som självskadar vill att du ska veta hur de känner sig på insidan även om du inte kan se det på utsidan?

För att lyssna på det här avsnittet behöver du prenumerera på KBT-podden.

Här kan du starta din prenumeration och logga in på Podbean

Genom att prenumerera på podden visar du din uppskattning och gör det möjligt för oss att fortsätta skapa innehåll. 

Visste du att självskadebeteende har flera funktioner?

Visste du att du som behandlare kan hjälpa patienter att hitta andra sätt att hantera  de svåra känslorna med hjälp av känsloreglering och medveten närvaro?

I dagens avsnitt hjälper Sofia Lannér-Dybäck oss att sortera, informera och inspirera oss till att bli en bättre behandlare vad gäller patienter som självskadar.

Det är bra att förstå patientens lidande då de faktiskt försöker, på sitt bästa sätt, att undvika ett öde värre än döden.

Det blir lätt en ond cirkel där patienten undviker men känner skuld och skam och därför döljer beteendet vilket skapar ännu svårare känslor att hantera.

Tyvärr är självskadande mycket belönande på kort sikt bl a med ångestlindring och ibland även endorfinutsöndring.

Du som behandlare kan hjälpa dessa personer bara genom att förstå hur allt sitter ihop.

Sofia Lannér-Dybäck är socionom, leg psykoterapeut och har arbetat med DBT-sedan 2004.

Lena Olsson-Lalor Fil.Mag.Klin. Psyk. Leg psykoterapeut. Handledare och lärare i psykoterapi, KBT samt studierektor på Grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Kontakt:

info@blienbattrebehandlare.se

Kontakt till Sofia Lannér Dybeck förmedlas genom mail ovan.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

84. Bra att veta för dig som möter patienter som självskadar Del 1. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst Sofia Lannér-Dybäck
Rulla till toppen