37. Social ångest – KBT-behandling och Clarks modell. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: Diana Fabian

Detta avsnitt handlar om social ångest, KBT-behandling och Clarks modell

Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor

Gäst: Diana Fabian

Lena Olsson-Lalor intervjuar Diana Fabian som är Socionom. Leg.psykoterapeut. Handledare och lärare i psykoterapi, KBT. Lena Olsson-Lalor är leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT, MI-trainer, certifierad i Prolonged Exposure samt studierektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Lena Olsson-Lalor
Diana Fabian och Lena Olsson-Lalor

Lena Olsson-Lalor och Diana Fabian hjälper dig att sortera och informerar samt inspirerar dig till att bli en bättre behandlare.

För att lyssna på det här avsnittet behöver du prenumerera på KBT-podden.

Här kan du starta din prenumeration och logga in på Podbean

Genom att prenumerera på podden visar du din uppskattning och gör det möjligt för oss att fortsätta skapa innehåll. 

Diana berättar om vad som särskiljer social ångest från t ex panikångest.

I social ångest är patienten rädd att bli granskad och har ett stort inre fokus som leder till att man inte deltar i den sitaution man befinner sig i.

Detta leder ofta till ett stort lidande och patienten undviker gärna sociala situationer då det är påfrestande att ”tänka” ut vad alla andra tänker och tycker om just hen.

Diana berättar även hur man med beteendeexperiment och kognitiv omstrukturering hjälper klienten att skifta fokus från det inre till det yttre.

Diana ger oss också ett boktips och en rekommendation att träna, både oss själva som behandlare, men också våra patienter, i medveten närvaro.

Boktips:

Social fobi – att kännas sig granskad och bortgjord av Anna Kåver

Diana Fabian Socionom. Leg.psykoterapeut. Handledare och lärare i psykoterapi, KBT

Lena Olsson-Lalor Fil.Mag. Klin. Psyk. Leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT, MI-trainer, certifierad i Prolonged Exposure samt rektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Kontakt:

Diana Fabian

KBTarna – Bli en bättre behandlare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

37. Social ångest – KBT-behandling och Clarks modell. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: Diana Fabian
Rulla till toppen