29*. Handledare och handledd – Compassion och handledning i KBT. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: Tobyn Bell

Det här avsnittet handlar om att vara handledare och handledd – Compassion och handledning i KBT.

Compassionate supervision: Using the compassion-focused therapy to support the supervisory process.

Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor

Gäst: Tobyn Bell

Tobyn Bell är KBT-terapeut, forskare i ämnet compassion, KBT-utbildare och handledare och arbetar på Greater Mancheserwest Cbt Training Center (NHS). Lena Olsson-Lalor är Leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT samt rektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Detta är ett avsnitt från KBT-poddens julkalender 2017.

Handledning och compassion
Tobyn Bell och Lena Olsson-Lalor

Om du vill höra hela avsnittet om handledning och compassion kan du prenumerera på KBT-podden. 

Genom att prenumerera visar du din uppskattning och gör det möjligt för oss att fortsätta skapa innehåll.

 

Tobyn Bell hjälper oss att definera Compassion och medkänsla.

Han presenterar ”The affect regulating system” och beskriver det 2-faldiga i att arbeta med Compassion, tona in det som gör ont och och att lindra och trygga upp.

Han beskriver self-practice/self-refflection modellen och hur den kan användas för att öka Compassion till sig själv (själv-medkänsla) men också till andra (medkänsla).

Vi diskuterar på vilket sätt Compassion kan vara till hjälp både i handledning och i klientarbete.

I relationen mellan handledare och handledd terapeut men också i relationen terapeut och klient.  

Vi avslutar avsnittet med en några reflektioner om workshopen tillsammans med Kristina Gyllensten, Mattias Jonasson och Tomasz Kunatowski.  

Boktips:

Experiencing Compassion-Focused Therapy from the Inside Out. A Self-Practice/Self-Reflection Workbook for Therapists av Russel L. Kolts, Tobyn Bell, James Bennett-Levy och Chris Irons.

Tobyn Bell KBT-terapeut, forskare i ämnet compassion, KBT-utbildare och handledare och arbetar på Greater Mancheserwest Cbt Training Center (NHS).

Lena Olsson-Lalor Fil.Mag. Klin. Psyk. Leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT, MI-trainer, certifierad i Prolonged Exposure samt rektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Länkar:

https://compassionatemind.co.uk

Kontakt:

KBTarna – Bli en bättre behandlare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

29*. Handledare och handledd – Compassion och handledning i KBT. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: Tobyn Bell
Rulla till toppen