Podcasts › 4. Applicera KBT på dig själv och öka dina terapeutiska färdigheter. Experiencing CBT from the inside out. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: James Bennett-Levy

Detta avsnitt handlar om Experiencing CBT from the inside out. Att Applicera KBT på dig själv och öka dina terapeutiska färdigheter.

Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor

Gäst: James Bennett-Levy

James Bennett-Levy och Lena Olsson-Lalor

Lena Olsson-Lalor intervjuar Professor James Bennett-Levy som arbetar på University of Sydney i Australien. Nyligen var han i Göteborg där han höll en workshop som riktade sig till terapeuter; `Experiencing CBT from the Inside Out: A Self-Practice/ Self-Reflection Workshop´.

För att lyssna på det här avsnittet behöver du prenumerera på KBT-podden.

Här kan du starta din prenumeration och logga in på Podbean

Genom att prenumerera på podden visar du din uppskattning och gör det möjligt för oss att fortsätta skapa innehåll. 

Empirisk data visar att man kan öka teoretiska och tekniska färdigheter men också sin empatiska förmåga.

Professor Bennett-Levy nämner att den meta-kognitiva färdigheten att kunna reflektera och att reflektera över sig själv är skillnaden mellan en medelmåttig terapeut och en utmärkt terapeut.

Den meta-kognitiva färdigheten att reflektera kan alltså hjälpa oss att bli den bästa terapeuten som vi kan bli.

Avsnittet innehåller också en kort intervju av Anna Ehnvall som är en av kursarrangörerna och samtal med några av deltagare från workshopen, Ann-Sofi Lannborn Wendel och Ing-Marie Gralberg.

Inspelningarna är gjorda på resande fot så vi hoppas ni har överseende med att ljudkvalitén inte är optimal i vissa delar.

James Bennett-Levy

Boktips:

Experiencing CBT from the Inside Out : A Self-Practice/Self-Reflection Workbook for Therapists av James Bennett-Levy, Richard Thwaites, Beverly Haarhoff  och Helen Perry

James Bennett-Levy Professor University of Sydney i Australien.

Lena Olsson-Lalor Fil.Mag. Klin. Psyk. Leg.psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi – KBT, MI-trainer, certifierad i Prolonged Exposure samt rektor för grundläggande psykoterapiutbildning, KBT i Luleå.

Kontakt:

KBTarna – Bli en bättre behandlare

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev