Presentation

Jag är hedrad av att få bjuda in dig till min berättelse.  Jag heter Lena Olsson-Lalor. 

Jag funderar ibland över ifall andra tänker som jag att jag skulle vilja ha någon att bolla med, att jag skulle vilja höra hur andra gör, att jag skulle vilja ha en plats där jag kan förkovra mig, att jag skulle vilja få bekräftelse att jag också gör ett bra arbete…och att jag givetvis alltid gör ”rätt” 🙂 och framförallt, att det finns andra som vill ha mer kött på benen och att det finns andra som tycker att arbeta med beteendeförändring är viktigt.

Trots att jag har haft många klienter under årens lopp så har alltid ett bollplank varit viktigt för mig. jag har alltid varit rädd att hamna i slentrian eller tristess inför mitt arbete, eller ännu värre, att jag tror att jag kan så mycket att jag inte behöver uppdatera mig och att jag minsann vet hur klienten fungerar innan jag träffat hen. 

Samtidigt är jag lika rädd för att jag ska veta för lite, ha missat något eller, värst av allt, att jag egentligen inte är en ”bra” behandlare.

Ja, ni hör ju hur det låter 🙂

Känner du igen dig? Jag hoppas att du gör det för då slipper jag vara ensam med mina automatiska tankar  🙂

 

Jag  brinner för att förmedla inspiration, kunskap, motivation och ett sammanhang med likasinnade. Jag vill förbli nyfiken och min inspiration får jag från er kollegor och mina klienter  🙂

Jag är legitimerad psykoterapeut, handledare och lärare i psykoterapi KBT och rektor på grundläggande psykoterapiutbildning i Luleå. 

När jag började min resa inom psykologin blev jag förtrollad av allt som fanns att lära sig och av allt som man kunde göra med det man lärt sig. Min resa började i Australien där jag läste min magisterutbildning i klinisk psykologi med inriktning KBT.

Åren efter min utbildning i psykologi arbetade jag på Lifeline som är en nationell krislinje. Dit var det gratis att ringa och få psykologisk krishjälp för allt och för alla dygnet runt. Resan gick hemåt till Sverige efter 10 år i Brisbane och min förtrollning till inlärning fortsatte.

Under det första året i Sverige, 2001, öppnade jag mitt företag där huvudsyftet var att behandla psykisk ohälsa. Jag ville även ha svenska meriter så jag gick den Grundläggande psykoterapi-utbildningen hos Sten Rönnberg (emeritus prof) som är grundaren av branschorganisationen BTF (www.KBT.se). Jag fortsatte med den legitimationsgrundande psykotterapiutbildningen på KBT-institutet på Sabbatsberg i Stockholm under ledning av Poul Perris (CBTI.se). där lärde jag mig Schematerapi och kom för första gången i kontakt med den andra branchorganisationen för KBT www.SFKBT.se 

Med åren märkte jag att det var fler än jag som ville lära sig mer inom psykologi, och speciellt inom paraplybegreppet KBT. Jag tog då steget att bli föreläsare och utbildare. Kurserna jag gav handlade t ex om KBT, MI, CRA, Mindfulness och stress. Det var riktat till arbetsgrupper inom beroendevården, socialtjänsten, migrationsverket, skolan, HVB-hem och psykiatrin. Jag tyckte att kursdeltagare kom långt med att få utbildning men att de kom ännu längre med sin inlärning om de även fick handledning.

Resan gick därför till Göteborg där jag gick min handledarutbildning i regi av KBTkompetens och Oxford Therapy Centre med lärare såsom James Bennett-Levy och Helen Kennerly. Det gav mig en bra plattform för min samlade kompetens att stå stabilt på när jag gav handledning.

Det fanns ett sådant sug efter mer kunskap hos de personer jag kom i kontakt med. Man ville lära sig mer, lära sig djupare, lära sig hjälpa andra och framförallt lära sig att bli en bättre behandlare.

De senaste åren har jag brunnit för att utbilda andra till terapeuter och vi har utformat Grundläggande psykoterapi-utbildningen i Luleå som varar under tre terminer, den också med inriktningen KBT.

Eftersom jag älskar att lära mig nya saker och sätt att hjälpa andra och att ge till andra har jag fått med mig många utbildningar under årens lopp. Jag är bl a utbildad till Mindfulness-instruktör, ACT-terapeut, Schema-terapeut, MINTare, MI-kodare och i CFT och C-programmen (CRA, ACRA och CRAFT). Jag arbetar kliniskt med individuell terapi, gruppterapi och parterapi.

Det senaste decenniet har jag en fantastisk kompanjon som heter Camilla Andersson. Hon är ansvarig för hela verksamheten och all personal. Hon är den som möjliggör att jag kan fortsätta utveckla mig och bli en bättre behandlare, utbildare och handledare.

Nu har vi tagit steget ännu längre och har sedan 3 år tillbaka funnits online med alla våra utbildningar.

Kunskap och inlärning är fortfarande något som förtrollar mig och gärna  vill dela med mig av.

Fakta om mig:

Identifierar mig som kvinna 

Ålder: 50+

Civilstånd: gift 25+

Barn: 3

Hemland: Sverige och Australien 

Hemstad: Boden 

Arbetsplats: På nätet 

Min kompanjon: Camilla 

Styrka: Vetgirig, arbetsam och kreativ 

Svaghet: Otålig, bestämd och slarvig 

Önskat mig: En Corvette Cab, nu ägare till barnens Epa-traktor. Tar tacksamt emot ett par solglasögon som passar mig!

Älskar: Tiffany-lampor. Golden retrievers (är bäst) 

Lena Olsson-Lalor

Jag heter Camilla Andersson och är som sagt Lenas kompanjon. Kan också tillägga att vi är kusiner och har därmed känt varandra ett tag :).

Jag är från början undersköterska och sjukgymnast.

I och med att jag blev Lenas kompanjon omskolades jag till verksamhetschef och poddklippare/filmskapare/bildredigerare etc. Jag vet egentligen inte vad min ”korrekta” titel för det senare skulle kunna vara :).  Tips mottages gärna! 🙂

Vad jag gör är kort och gott att sätta Lenas kunskap och kompetens på plats i våra webbutbildningar, föreläsningar och poddar :).

Fakta om mig:

Identifierar mig som kvinna 

Ålder: 50+

Civilstånd: Ensamstående

Barn: 2

Hemland: Sverige

Hemstad: Luleå 

Arbetsplats: På nätet 

Min kompanjon: Lena 

Styrka: Arbetsam, pålitlig och noggrann 

Svaghet: Självkritisk, försiktig och obeslutsam

Önskat mig: Resa till Alperna men susar ändå glatt utför inhemska fjäll. Önskar också tips på yrkestitel :).

Älskar: Stugan! Bastubad i vedeldad bastu och dopp i snö eller sjö.

På årlig skidsemester bara för en liten tid sedan 😉

Vill du ha nyhetsbrev från oss?

Vi delar med oss av tips, råd och information om vår podd och kommande utbildningar. Nyhetsbrevet kommer varje vecka.