Podcasts › 21. Compassion och handledning – Compassionate supervision: Using the compassion-focused therapy to support the supervisory process. Bli en bättre behandlare med Lena Olsson-Lalor. Gäst: Tobyn Bell

I dagens avsnitt intervjuar Lena Olsson-Lalor Tobyn Bell i ämnet Compassionate supervision.
Tobyn Bell är KBT-terapeut, forskare i ämnet compassion, KBT-utbildare och handledare och arbetar på Greater Mancheserwest Cbt Training Center (NHS).
Tobyn hjälper oss att definera Compassion och medkänsla.
Han presenterar ”The affect regulating system” och beskriver det 2-faldiga i att arbeta med Compassion, tona in det som gör ont och och att lindra och trygga upp.
Han beskriver self-practice/self-refflection modellen och hur den kan användas för att öka Compassion till sig själv (själv-medkänsla) men också till andra (medkänsla).
Vi diskuterar på vilket sätt Compassion kan vara till hjälp både i handledning och i klientarbete.               I relationen mellan handledare och handledd terapeut men också i relationen terapeut och klient.
Vi avslutar avsnittet med en några reflektioner om workshopen tillsammans med Kristina Gyllensten, Mattias Jonasson och Tomasz Kunatowski.
I avsnittet presenteras också vinnaren av Christina Anderssons böcker ”Compassionfokuserad terapi” och Compassioneffekten”.

Veckans boktips:

Experiencing Compassion-Focused Therapy from the Inside Out. A Self-Practice/Self-Reflection Workbook for Therapists av Russel L. Kolts, Tobyn Bell, James Bennett-Levy och Chris Irons.

Länkar:

https://compassionatemind.co.uk

Värd: Lena Olsson-Lalor

Klippning: Camilla Andersson

Kontakt: info@blienbattrebehandlare.se